سرمایه‌گذاری در بازار بورس و خرید سهام شرکت‌های مختلف علاوه بر این که به اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند، به شما کمک می‌کند تا تورم و بی ارزش شدن سرمایه خود را شکست دهید. علاوه بر این بازدهی خوبی کسب می‌کنید و روز به روز به دارایی خود می‌افزایید. در این میان شاید تصور کنید که باید تنها در زمان رونق بازار وارد آن شوید و در اوراق بهادار سرمایه‌گذاری کنید. درست زمانی که همه به فکر خرید و فروش سهام هستند. اما سرمایه گذاری در بورس صرفا در زمان رونق بازار پرسود نیست.

توصیه افراد مشهور در بازارهای مالی همواره این است که در شرایط سخت نیز در بازار سرمایه بمانید و صبر پیشه کنید. صبر مهم‌ترین کلید موفقیت در بازارهای پرتلاطم است و فرد صبور که بازه زمانی بلند مدت را برای سرمایه گذاری در بورس انتخاب می‌کند، در نهایت می‌تواند موفقیت شیرین‌تری را به نسبت سرمایه‌گذاران کوتاه مدتی و نوسانگیران کسب کند.
به این ترتیب باید بازار بورس را بشناسید و بدون یادگیری نکات مهم در خرید و فروش سهام دست به معامله مستقیم در این بازار نزنید. در ادامه برخی از نکات طلایی معامله در بورس و اوراق بهادار عنوان شده است که به موفقیت بیشتر شما برای سرمایه‌گذاری در این بازار کمک می‌کند.

سرمایه قرضی یا مورد نیازتان را وارد بورس نکنید!

بودجه سرمایه‌گذاری در بورس نباید شامل سرمایه حیاتی باشد. هیچگاه نباید از قرض و وام برای سرمایه‌گذاری در بورس استفاده کنید. تصور کنید سهمی که خریداری کرده‌اید، برای چند وقت درگیر اصلاحات قیمتی شود. در این شرایط استراتژی و روند سرمایه‌گذاری که قبلا مشخص کرده‌اید، درست پیش نمی‌رود.
اگر زمانی به سرعت به پولی که در بورس سرمایه‌گذاری کرده‌اید نیاز داشته باشید، باید با ضرر سهم خود را به فروش برسانید. البته اگر سهم در صف فروش نباشد و خریداری برای آن پیدا شود. به این ترتیب همیشه باید سرمایه‌ای را وارد بازار کنید که پس انداز شما بوده و کمترین نیاز به آن حس می‌شود.

چقدر سهم را می‌شناسید؟

خرید بدون شناخت سهم و تحقیق در خصوص شرکت و آینده آن، یعنی معامله‌ با شانس و اقبال انجام گرفته است. شناخت بازار با تحلیل نمودارها، وضعیت بنیادی، تحلیل اخبار پیرامون آن صنعت و … نقش بسیار مهمی در ایجاد معامله موفق خواهد داشت. تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال به دانش و اطلاعات، صرف زمان برای یادگیری، کسب تجربه و … نیاز دارند.

خرید بر اساس حدس و گمان و بدون شناخت کامل سهم، یا ضرر و زیان به دنبال دارد و یا تجربه‌ای برای معاملات بعدی شما می‌شود. اما نه تجربه مثبت. شاید یک یا چند مرتبه سود کنید اما این سود باعث می‌شود در معاملات بعدی با سرمایه بیشتری خطر کنید. اینجاست که احتمالا با ضرر بزرگی از معامله خارج خواهید شد.

استراتژی سرمایه‌گذاری داشته باشید.

در معاملات خود تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری را فراموش نکنید. این که دیدگاه بلندمدت دارید یا صرفا به دنبال نوسان‌گیری از بازار هستید، باید از همان ابتدا و قبل از انجام معامله مشخص باشد. نباید به هیچ وجه تحت تاثیر هیجانات منفی حاکم بر بازار استراتژی خود را تغییر دهید و با اندکی بالا و پایین شدن قیمت سهام، وارد صف‌های فروش شوید. شاید پایبندی به برنامه‌ سرمایه‌گذاری آسان نباشد، اما یکی مهم‌ترین نکات سرمایه‌ گذاری در بورس است.

تمام پول خود را روی یک سهم سرمایه‌گذاری نکنید.

در بازارهای مالی این اصطلاح وجو دارد که نباید تمام تخم مرغ‌های خود را در یک سبد بگذارید. این اصطلاح معروف به بازار بورس نیز تعمیم داده می‌شود. سبد متنوع از سهامی که از صنایع مختلف انتخاب شده‌اند، به شما کمک می‌کند تا ریسک خود را کاهش دهید. به این ترتیب در صورت عدم بازدهی یک سهم، بازدهی خود را با سهم‌های دیگر افزایش می‌دهید و از ضرر و زیان کم می‌کنید. البته نباید بیش از اندازه به سبد سهام تنوع داد؛ زیرا تعدد بیش از حد سهام نیز توصیه نمی‌شود. بنابراین همیشه تعادل را در سبد سهام خود رعایت کنید.

مشخص کنید که تا چه میزان ریسک پذیرید.

ترس و طمع عوامل بسیار مهمی هستند که تصمیمات افراد را در سرمایه‌گذاری‌های مختلف به سمت دلخواه خود هدایت می‌کنند. اما هر سرمایه‌گذار قدرت تحمل ریسک متفاوتی دارد که اگر از ابتدای سرمایه گذاری در بورس مشخص باشد، از تصمیمات هیجانی جلوگیری می‌کند. تعیین میزان ریسک پذیری باعث می‌شود که اگر سرمایه‌گذاری‌تان در چارچوب میزان تحمل ریسک‌ شما باشد، با اطمینان بیش‌تری اهداف مالی را دنبال کنید.

نقدشوندگی سهام را در نظر بگیرید.

هر اتفاق اقتصادی و سیاسی می‌تواند روی بازار و سهام بازار تاثیر بگذارد. پس باید با دقت بالا و به صورت مستمر پرتفو را بررسی کنید. نقدشوندگی باعث می‌شود در زمان نیاز و یا در شرایط حساس با خیال راحت سهم خود را نقد کنید. حجم معاملات بالا در نقدشوندگی سهام تاثیر مثبت دارد.
معمولا درصدی از سرمایه باید به صورت وجه نقد نگهداری شود تا در صورت نیاز بتوان به راحتی سهام مناسب را از بازار خریداری کرد. خرید سهام با قدرت نقدشوندگی بالا، بهترین انتخاب برای سبد سرمایه‌گذاری است.

انتخاب صنعت برتر

معامله در بازار تنها نیاز به شناخت سهام بازار ندارد. گاهی یک سهم به تاثیر صنعت خود افزایش یا کاهش قیمت پیدا می‌کند. بنابراین باید صنعت برتر را شناسایی کنیم. به این ترتیب از بین صنایع مختلف باید صنعتی را انتخاب کنیم که در اقتصاد کشور، نیاز به آن صنعت بیشتر احساس می‌شود.

سخن پایانی

برخی افراد مسیر سرمایه گذاری در بازار سرمایه را برای کسب درآمد بسیار پیچیده می‌بینند. در حقیقت اگر با دانش غیر کافی قدم به بازارهای مالی بگذارید، باید هر لحظه منتظر تجربه ضرر و زیان باشید. تجربه تلخ ضرر در بورس می‌تواند شما را به طور کلی از این بازار دور کند.

هیچ فردی در کوتاه مدت در این بازار بزرگ ثروتمند نمی‌شود. سرمایه‌گذار باید در بلند مدت بازده پولی خود را در بازار سهام بررسی کند. برای سرمایه گذاری در بورس به خاطر سپردن نکات طلایی ذکر شده در این مقاله شما را در مسیر رسیدن به موفقیت، به صورت حرفه‌ای هدایت می‌کند.


518 بازدید

نظرات کاربران

۰
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.