موضوع :تلویزیون

محل فیلمبرداری سریال علی البدل

محل فیلمبرداری سریال علی البدل در کدام شهر و روستا است

سریال علی البدل که ایام نوروز 96 و این شب ها از شبکه یک سیما در حال پخش است . یکی از نکات قابل توجه این مجموعه فیلمبرداری آن در فضاهای ناب و روستاهای تاریخی می باشد که سوال خیلی ها این است که این روستا ها و لوکیشن در کدام شهر است .

مجموعه علی البدل در سه روستا در شهر همدان به اسم های شورین، اشتران و ورکانه فیلمبرداری شده است.در این سریال نام این روستا چشمه قلقل انتخاب شده است که طبق گفته تهیه کننده و کارگردان اثر این نام غیر واقعی و خیالی است و وجود خارجی ندارد.

در ادامه به معرفی این روستاها می پردازیم.

آشنایی روستای ورکانه در شهر همدان

آدرس : روستای ورکانه در حدود 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر همدان قرار دارد. این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان است.

این روستای زیبا از شمال شرقی به کوه سردره، از غرب به روستای سیمین، از جنوب غربی به کوه سرخ بلاغ، از شرق به کوه قره داغ و از جنوب و جنوب شرقی به دره بارانی و دره قشلاق محدود می‏شود.

روستای ورکانه محل فیلمبرداری سریال علی البدل

علت نامگذاری :

در گویش کردی «ور» به معنی کنار و «کانه» به معنی چشمه است. ورکانه نیز به معنی قرار گرفتن در کنار آب و چشمه می‏باشد.

از نقطه نظری دیگر روستای ورکانه به دلیل اینکه در پیرامون آن معادن سنگ به فراوانی مشاهده میشود، نام ورکانه را به خود گرفته و وجه تسمیه روستای ورکانه را معادل محلی که در نزدیکی معدن یا ورکان است، آورده اند.

روستای ورکانه همدان , روستای چشمه قلقل همدان

پیشینه روستای ورکانه به بیش از 400 سال می‌رسد. روستای ورکانه در دامنه جنوبی زاگرس مرکزی قرار گرفته وعموما به دلیل کوهستانی بودن و برخورداری از طبیعت زیبا از مناطق بسیار بکر به شمار می‌رود.

سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختمانی در ابنیه روستای ورکانه است و عنصر سنگ به عنوان اصلیترین مصالح در ابنیه روستای ورکانه بیش از هر چیز در بازدید از روستا به چشم میخورد و به نظر میرسد کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه بوده است.

در روستای ورکانه همدان که به عنوان نگین گردشگری روستایی این استان شهرت یافته است، سنگ‌های لاشه که تمام‌ کوچه‌های آن را احاطه کرده‌اند، زیر نورهای موضعی به رنگ قهوه‌ای سوخته در می‌‌آیند که تصاویر اروپای دوران رنسانس را یادآور می‌شود.

هسته اولیه این روستا که پیرامون قنات روستا شکل گرفته، قدمتی نسبتاً طولانی دارد و سابقه تاریخی آن به اوایل دوره صفوی مربوط می‏شود.

مردم روستای ورکانه به زبان‏های آذری، فارسی و کردی سخن می‏ گویند.

روستای ورکانه همدان یکی از 6 روستای گردشگری همدان است که نام آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و به عنوان منطقه ویژه گردشگری کشور مطرح شد.

روستا ورکانه , روستاهای سریال علی البدل کجاست

جاذبه‏ های گردشگری روستای ورکانه:

جریان رودخانه‏های فصلی سیمین و ورکانه، جریان دایمی آب قنات روستا و چشمه‏سارهای آن به ویژه در بهار و تابستان، طراوت خاصی به روستا می‏بخشند.

باغات سترده گردو، زردآلو، انگور و سیب، جلوه ویژه‏ای به روستا بخشیده و زیبایی دلپذیری پدید آورده‏اند.

کوه‏های اطراف روستا و دره‏های خان و جن، در فصول مختلف به ویژه در بهار که سرشار از طراوت و سرسبزی می‏شوند، مناظر زیبا و دلفریبی را ایجاد می‏کنند.

آثار تاریخی و مذهبی جالب توجهی در روستا وجود دارد که از میان آن‏ها می‏توان به ساختمان مسجد روستا در بافت قدیمی، اصطبل پرورش اسب با معماری خاص سنگی و قلعه مهری خانم که به شکل چلیپا ساخته شده و نیز معماری سنگی روستا اشاره کرد.

آشنایی با روستای شورین

در مورد وجه تسمیه شورین در کتاب تاریخ بی دروغ امده است «شورین از قراری که می گویند در اصل اسم ترکی و «شاهورن» بوده است که گویا آقا محمد خان پادشاه اول قاجارآن را به اجداد حسام الملک امیرافخم پدراحتشام الدوله بخشیده است . خیلی بلوک آبادی است و دارای عمارت و باغات قلاع و قنوات و دهکده هاست و شمال شهر واقع است و مسافتش تا شهر شاید ده هزار قدم باشد که خیابانی محدود مشجر دارد.

چنانکه ظهیرالدوله اشاره کرده و در زمان قاجار شورین بلوک بسیار آبادی بوده و دارای عمارت های و باغات و قلاع و قنوات و دهکده ما بوده که از آثاراین دوران در شورین باقی مانده از جمله مسجد امیر افخم ، همچنین دهکده های اطراف که جزء بلوک شورین به حساب می آمدند از جمله امیر آباد ، پهن آباد ، رباط شورین و سرخ آباد … شکی نیست که در دوره قاجار شورین بسیار آباد وقابل توجه بوده است ولی قبل از دوره قاجار نامی از شورین به میان نمی آید. اما دانشمند و همدانشناس و مورخ شهیر دکتر پرویزاذکایی دهکدۀ باستانی زینو آباد را بر شورین منطبق یا نزدیک آن می داند.

چنانکه از روایت قدیم برمی آید همدان بزرگترینشهر جبال (کوهستان) چنان که طول آن از دامنه کوه الوند بود تا دهکده ای که بدان «زینو اباد » گویند.(3)

در شهرک مدنی در خیابان 18 متری گلزارکه قبلاًََ از اراضی شورین بوده تپه ای باستانی وجود دارد که اگر میراث فرهنگی آنرا کاوش کند قسمت های دیگری از تاریخ نانوشته شورین را روشن می سازد.

آشنایی با روستای اشتران

روستای اشتران در حد واسط محور کوهستانی همدان به تویسرکان در 27 کیلومتری همدان و 21 کیلومتری تویسرکان قرار دارد.

این روستا به دلیل برخورداری از پتانسیل‌های گردشگری، تاریخی و طبیعی در تاریخ 22 اردیبهشت‌ماه 87 به عنوان روستای هدف گردشگری مصوب شد.

روستای اشتران دارای بافت مناسب، جاذبه‌های گردشگری بکر و آثار تاریخی به ثبت رسیده همچون چون قلعه نظامی حمزه خان و چهار امارت بازمانده از خان‌های عهد قجر است که در بالای تپه‌ای پوشیده از درختان قرار گرفته  و به همین علت دارای شاخصه‌های لازم برای تبدیل شدن به یکی از روستاهای هدف گردشگری است.این روستا دارای اب هوای متفاوت در سال میباشد.در فصل فروردین واوایل اردیبهشت اب هوای بارونی در فصل خردادوتیر مرداد شهریور گرم میباشد.مهر ابان اب هوای تقریبا نه سرد نه گرم است. و بقیه سال سرد و بارانی و در دی بهمن همراه با برف میباشد.

مجموعه‌ای از خانه‌های اربابی، حمام و قلعه دفاعی واقع در مسیر مصفای کوهستانی مواصلاتی همدان به تویسرکان و وجود باغ‌های گردو از پتانسیل‌های گردشگری این منطقه است.

شغل اغلب مردم روستا کشاورزی و عده کمی هم کارمند وکارگر هستند. و کشاورزان محصولاتی مانند گندم وجو میکارند. و در این روستا درختان گردو زیادی وجود دارد  وبه عنوان یک منبع اصلی درآمد برای مردم محصوب میشود.از جمله جاذبه‌های روستا ،قلعه تاریخی-حمام قلعه-سنگ تاریخی…را می‌توان  معرفی نمود

روستای اشتران همدان , روستای سریال علی البدل

سریال علی البدل در همدان , روستای سریال علی البدل


6,171 بازدید

نظرات کاربران

۰
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.