بیوگرافی علی نصیریان
علی نصیریان بازیگر قدیمی ایرانی در تهران متولد شده و تاریخ 15 بهمن 1313 به دنیا آمده است. هماکنون 84 سال سن دارد.
تحصیلات: فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی که با الگوی درسی کنسرواتوار هنرهای دراماتیک پاریس درایران دایرشده بود می باشد و نشان درجه یک هنری معادل دکترا را دارد.
در ادامه مطلب با بیوگرافی علی نصیریان همراه باشید.
ازدواج و همسرش
استاد بزرگ و قدیمی آقای نصیریان درسال 1336 با خانم فاطمه بیات ازدواج کردند این ازدواج بصورت سنتی و با معرفی یکی از اقوام انجام شد. حاصل این ازدواج سه پسر می باشد که همگی خارج از کشور زندگی می کنند.
متاسفانه در سال 1397 همسر آقای نصیریان فوت کردند و از بین ما رفتند.
آغاز فعالیت های هنری
علی نصیریان در میدان شاهپور کوچه مهدی خان بدنیا آمد، در سال 1329 همزمان با درس دبیرستان به کلاس های هنری جامعه باربد رفت و در آنجا موسیقی، تئاتر و ادبیات فراگرفت، سپس در کلاس های تئاتر سعدی حضور یافت.
بعد از کودتای 28 مرداد 1332 تئاتر سعدی بسته شد و نصیریان مجبور بود به هنرستان هنرپیشگی برود، جایی که طب الگوی کنسرواتوار هنرهای دراماتیک پاریس ساخته و اداره می شد. بعد از 3 سال تحصیل در سال 1335 اولین نمایشنامه اش را نوشت.
تلویزیون
در سال 1336 در اداره هنرهای دراماتیک وزارت فرهنگ هنر شاهنشاهی استخدام و سپس با شاهین سرکیسیان آشتا شد که نقطه عطفی در زندگی هنری اش بود.
نصیریان بعد از ورود به وزارت فرهنگ بعنوان سرپرست شش گروه تئاتری نزدیک به 50 تئاتر نمایشی برای تلویزیون ساخت که حتی برای اجرا به پاریس نیز دعوت شدند، در سال 1348 با فیلم گاو داریوش مهرجویی وارد پرده سینما شد.
خطوط های قرمز
استاد نصیریان حالا بعد از چندین سال موضع سختی نسبت به سانسور دارد
می گوید : دست زن جوراب می کنند که مچش دیده نشود، گردنش را می پوشانند، خب این حساسیت ها اضافی است، چرا افراطی گری می کنیم ؟
من حج رفته ام و مردم آسیا، اروپا و آفریقا در جوار خانه خدا دیده ام، اصلا این حرفا نیست، در طواف می بینید که زن گردن و دستش باز است، لباس راحتی پوشیده و طواف می کند
فیلم های ماندگار
نصیریان برای نسل جدید با سریال میوه ممنوعه در سال 1385 شناخته شده، حضورش در نقش آقا بزرگ در سریال شهرزاد نشان داد همچنان دود از کنده بلند می شود.
جایزه سیمرغ نقش مکمل مرد
علی نصیریان در سن ۸۴ سالگی در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۹۷)، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای بازی در فیلم مسخرهباز کسب کرد، و همچنان استعداد و توانایی های خودش را برای همگان به نمایش گذاشت.
نصیریان هم که اخیراً همسرش را از دست داده است، در سخنانی مطرح کرد: من تا به حال سیمرغ نگرفتم و انتظار هم نداشتم! اما آقایان لطف کردند یک جایزه درجه دوم (سیمرغ نقش مکمل) به من دادند.
او ادامهداد: من با کمال میل میپذیرم ولی این را بگویم که حس قرص و محکمی داشتم که با وجود مشکلاتم حتماً بیایم تا از این تریبون بگویم که من آدم سعادتمندی بودم که با همایون که جای نوه من است، در این سن کار کنم. وقتی سناریو «مسخره باز» را خواندم خیلی برایم جذاب بود و این شانس من بود که من پیرمرد بتوانم در یک کار خلاقانه و شکننده چهارچوبهای معمول، بازی کنم. من برای همایون غنیزاده اتیه بسیار درخشانی میبینم و از هیات داوران و تماشاگران این فیلم تشکر میکنم.
جمشید مشایخی هم که در سالن حضور داشت میکرفون به دست گرفت و درگذشت همسر علی نصیریان را تسلیت گفت و او را به آغوش گرفت و گفت: ایشان قسمتی از وجودش را از دست داده. نمیخواستم تسلیت بگویم ولی مجبورم. من عاشق او هستم و سالها با هم کار کردیم.
عکس های علی نصیریان
فیلم های سینمایی
مسخرهباز (۱۳۹۷)
امپراطور جهنم (۱۳۹۶)
حکایت دریا (۱۳۹۵)
ایران برگر (۱۳۹۳)
ارتباط خانوادگی (۱۳۸۹)
شکارچی شنبه (۱۳۸۸)
پستچی سه بار در نمیزند (۱۳۸۷)
جزیره آهنی (۱۳۸۳)
شاه خاموش (۱۳۸۲)
دیوانهای از قفس پرید (۱۳۸۱)
زندانی ۷۰۷(۱۳۸۰)
کمیته مجازات (۱۳۷۷)
برج مینو (۱۳۷۴)
بوی پیراهن یوسف (۱۳۷۴)
شعلههای خشم (۱۳۷۱)
عشق من شهر من (۱۳۷۰)
پول خارجی (۱۳۶۸)
روز باشکوه (۱۳۶۷)
سالهای خاکستر (۱۳۶۷)
ترنج (۱۳۶۵)
دزد و نویسنده (۱۳۶۵)
شیر سنگی (۱۳۶۵)
ناخدا خورشید (۱۳۶۵)
جادههای سرد (۱۳۶۴)
کفشهای میرزا نوروز (۱۳۶۴)
کمالالملک (۱۳۶۲)
جایزه (۱۳۶۱)
آفتابنشینها (۱۳۶۰)
بند (۱۳۶۰)
فصل خون (۱۳۶۰)
مدرسهای که میرفتیم (۱۳۵۹)
دایره مینا (۱۳۵۷)
سرایدار (۱۳۵۵)
مهرگیاه (۱۳۵۴)
پستچی (۱۳۵۱)
ستارخان (۱۳۵۱)
آقای هالو (۱۳۴۹)
گاو (۱۳۴۸)
نظرات کاربران
۰