بیماری کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده ورزشکار و تکواندوکار جوان ایرانی بعد از حضور در رقابتهای قهرمانی جهان و بازگشت به تهران شرایط روحی و جسمانی خوبی نداشت و در نهایت به بیمارستان منتقل شده و بستری می شود.

طی یکی دو روز گذشته شایعات زیادی در صفحات مجازی مبنی بر بیماری های سخت وی منتشر شد. صبح امروز نیز انتشار خبر ابتلا به یک بیماری سخت نگرانی جامعه ورزش کشور را به دنبال داشت.

وضعیت کیمیا علیزاده

پزشک کیمیا علیزاده درباره آخرین وضعیت او بعد از بازگشت از مسابقات جهانی کره جنوبی، گفت:بیماری علیزاده دچار نوعی سندرم (گیلن باره) است که به نوعی سیستم عصبی و عضلات محیطی وی را درگیر می‌کند و سبب عدم تعادل و فلجی موقت می‌شود. البته درمان این بیماری تا سه هفته‌ طول می کشد.

دلیل بستری شدن کیمیا علیزاده

سارا جمهوری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: علیزاده در همان کره جنوبی دچار سرگیجه، بیهوشی و عدم تعادل شده بود. به طوری که بعد از بازگشت از کره جنوبی به مدت ۲۴ ساعت بیهوش شده بود  که بعد از بستری شدن در بیمارستان و انجام آزمایش‌های مختلف پزشک معالجش روز گذشته (شنبه) این تشخیص را داد که او مبتلا به سندرم “گیلن باره” است.

در حقیقت این سندرم نوعی مریضی است که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب محیطی ایجاد می‌شود و به دنبال این حمله احساس ضعف در ماهیچه‌ها، عدم تعادل، کاهش بینایی و گاهی اوقات سبب فلجی موقت می‌شود.

وی با بیان این که درمان این بیماری تا سه هفته‌ طول می‌کشد تا فرد بهبودی کامل خود را پیدا کند، گفت: علیزاده از زمانی که از مسابقات جهانی کره جنوبی بازگشته است، در بیمارستان بستری است و تحت درمان قرار دارد. من امیدوارم که بعد از این مدت علیزاده سلامت جسمانی خود را پیدا کند.

جمهوری در پایان همچنین درباره وضعیت آسیب‌دیدگی‌ مچ پای علیزاده و این که بعد از مسابقات جهانی کره آیا مشکل خاصی برای او پیش نیامده است؟ خاطر نشان کرد: بعد از این که شرایط جسمانی علیزاده بهتر شد هوشیاری کامل و تعادل لازم را پیدا کرد ، در آن صورت آسیب‌دیدگی‌ او را نیز دوباره تحت درمان قرار خواهیم داد.

الان چون دچار فراموشی موقت است و تعادل کافی ندارد، راجع‌ به وضعیت آسیب‌دیدگی‌ او و این که بعد از مسابقات جهانی کره آیا دچار مشکل خاصی شده است یا خیر تصمیمات لازم را اتخاذ خواهیم کرد.

این بیماری مزمن نیست و با یک دوره دارویی قابل درمان است. علت این بیماری هنوز به روشنی مشخص نیست، ولی معمولا بعد از یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی و یا آنفلوانزا اتفاق می افتد. دلیلش می‌تواند این باشد که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت به شدت تلاش می‌کند و ممکن است که در این میان به صورت اشتباهی به سلول‌های عصبی خودی حمله کند.


سندرم گیلن باره چیست؟

اختلال نادری است که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب محیطی ایجاد می شود. به دنبال این حمله، احساس ضعف در ماهیچه ها، بی حسی، گزگز و گاهی اوقات فلجی دیده می شود. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به اعصاب حمله می‌کند که باعث ضعف بدن و مشکلات حسی می‌شود.

این بیماری بیشتر در سنین 30 تا 40 سالگی دیده شده است، ولی ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد. علت این بیماری هنوز به روشنی مشخص نیست، ولی معمولا بعد از یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی و یا آنفلوانزا اتفاق می افتد. دلیلش می‌تواند این باشد که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت به شدت تلاش می‌کند و ممکن است که در این میان به صورت اشتباهی به سلول‌های عصبی خودی حمله کند. بعضی موارد ممکن است علایم گیلن باره بعد از اعمال جراحی اتفاق بیفتد.

روند بیماری گیلن باره

این بیماری سه مرحله حاد، نقاهت و بهبودی دارد. معمولا افراد مبتلا به گیلن باره بهبود می یابند، اما ممکن است زمان زیادی طول بکشد. در اکثر افراد، ضعف در طی 2 تا 3 هفته بدتر شده و سپس شروع به بهتر شدن می کند و بعد از مدتی به طور کامل از بین می رود. اگرچه بهبودی کامل ممکن است تا دو سال طول بکشد.

بعضی افراد تا ماه ها ضعف دارند و در موارد کمی، این ضعف تا سال ها باقی می ماند، بعضی دیگر هم هرگز قدرت عضلاتشان بر نمی گردد. گاهی اوقات این بیماری بعد از اولین حمله دوباره عود می کند. بعضی وقت‌ها بیمار نیاز دارد که مدتی با صندلی چرخ‌دار یا با کمک عصا راه برود تا این که دوباره عضلاتش قوی شده و بتواند به راحتی و بدون نیاز به کمک، قدم بردارد. فیزیوتراپی می‌تواند در قوی شدن عضلات و یادگیری دوباره راه رفتن و حرکت دادن ماهیچه‌های بدن به بیمار کمک کند. فیزیوتراپیست برنامه‌ای برای تمرین و ورزش به شخص بیمار آموزش می‌دهد تا در به دست آوردن دوباره سلامتی به او کمک کند.

بیماری کیمیا علیزاده


3,297 بازدید

نظرات کاربران

۰
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.